Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strudel czereśniowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 300 g
czereśnie 0,5 kg
jajko 1 szt
marcepan 200 g
śmietana 30% 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Strudel czereśniowy

Ciasto rozmrożone rozwałkować, umieścić na blasze wyłożonej pergaminem. Zagnieść marcepan z białkiem, posmarować ciasto. Poukładać na nim wydrylowane czereśnie, zwinąć strudel. Piec 35 minut w 225 stop. Żółtko rozmącić ze śmietaną, posmarować ciasto na 5 minut przed końcem pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 18.12.2011 15:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak