Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kartoflanka na żeberkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 300 dag
kasza manna 20 dag
jajko 1
marchew 3
korzeń pietruszki 1
cebula 1
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie 6
ziemniaki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: kartoflanka na żeberkach

Marchew, cebulę i pietruszkę obrać i opłukać, pokrooć w kosteczkę.
Wrzucić do garnka razem z z liściem laurowym i zielem angielskim orza 1/2 łyżeczki soli.
Zalać 5-6 szkalnkami wody gotować do 10 min.
Następnie obrać ziemniaki, umyć i pokroić w kostkę,dodać je do wywaru,włożyć róznież żeberka i gotować na średnim ogniu ok 20 min. vdoprawić solą i pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 21.03.2011 13:35
dobra
Krystyna32 12.03.2011 06:58
super
danusia19671 25.02.2011 19:34
Super ta kartoflanka, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak