Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fikuśne babeczki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 300 gram
masło 200 gram
sól 1 do smaku
żółtko jajek 2 sztuki
cukier puder 1 do smaku
marmolada 200 gram
biszkopty okrągłe 400 gram

Przepis i sposób przygotowania na: fikuśne babeczki

Wszystkie składniki zagniatamy i wylepiamy foremki.Nie smarujemy ich tłuszczem!
Babeczki należy wyjąć ,gdy się zarumienią.Studzimy i napełniamy je marmoladą,przykrywamy wierzch biszkopcikiem i posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karmel 11.02.2012 12:38
są wyśmienite
gusia1000 30.10.2011 00:21
Znakomitość.
Agnieszka/picola 09.09.2011 22:02
dobrze
Izabela28 21.04.2011 20:25
pyszne te babeczki, super wyglądają:)
mala2021 16.04.2011 22:28
super
Motorek 01.04.2011 11:51
smaczne
Mysiunia 27.03.2011 16:22
pieknie wygladają:)
joanna77 25.03.2011 19:36
pyszotka
MAŁY 19.03.2011 19:24
fajne
kochanyptysiu 13.03.2011 22:18
CO DO TALERZYKA PRZEKAZE CORCI:p
wiola28a 12.03.2011 21:39
mniam
Kuchareczekjeden 01.03.2011 08:37
i talerzyk jaki ładny:)
m1monika 27.02.2011 15:13
fikuśne i smakowite :)))
AgaS10 26.02.2011 10:03
fajniutkie:)
Misiek1 26.02.2011 08:05
pyszny deser:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak