Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakaowy biszkopt

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kakao 2 łyżki
jajko 4 szt
cukier 25 dag
mąka pszenna 13 dag
mąka ziemniaczana 13 dag
proszek do pieczenia 0,5 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowy biszkopt

Żółtka oddzielić od białek.
Białka ubić z cukrem na sztywno.
W trakcie ubijania dodawać po jednym żółtku i obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia, lekko wymieszać.
Do masy delikatnie dodać kakao, wymieszać.
Przelać do posmarowanej tłuszczem formy i
piec 30 minut w 180 stop.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gonia555 09.05.2011 13:59
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak