Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śląskie roladki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 1 kg
musztarda 2 łyżki
pieczarek 15 dkg
marchewka 3 sztuki
ogórek kiszony
pieprz
sól
mąka 1-2 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek łyżeczka
olej
ziele angielskie
majeranek
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Śląskie roladki

Umyś i osuszyć mięso, następnie pokroić w plastry ok 2 cm, zbić tłuczkiem, posolić i oprószyć pieprzem, majerankiem. Posmarować musztardą, zostawić na 3 min. Obrać marchewki. Pieczarki i ogórek razem z marchewką pokroić w podłużne paski. Nakładać na mięso, zwijać jak zrazy, obtaczać w mące i smazyć ze wszystkich stron. Przełożyc do rondla, zalać wodą z liściem laurowym, włozyc też ziele angielskie i doprawić maggi. Dusić koło 2 godzin na małym ogniu pod przykryciem. Uzipełniać wyparowany sos wodą i maggi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak