Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos śliwkowy do pieczonego drobiu i zimnych mięs

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 6 łyżek
sos sojowy 4 łyżki
woda 3 łyżki
powidła śliwkowe 1 szkl.
ocet 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sos śliwkowy do pieczonego drobiu i zimnych mięs

Do rondelka dodac powidła, wodę, cukier, sos sojowy, wymieszać i podgrzewac na małym ogniu, dodać 2 łyżki octu, podgrzewać do zagotowania, następnie dusic jeszcze 3 minuty. Podawać do pieczonego drobiu i zimnych mięs np. schabu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak