Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada ziołowo-czosnkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 6-7 ząbków
pieprz mielony 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka
cząbek 1 łyzeczka
bazylia 1 łyżeczka
mięta 1 łyżeczka
szałwia 1 łyżeczka
smalec 1 łyżka
boczek 1 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada ziołowo-czosnkowa

Czosnek utrzeć z solą, zmieszać z ziołami i pieprzem. Umyć, osuszyć boczek, natrzeć mieszanką ziół i zwinąć. Obwiązać grubą, bawełnianą nitką, zawinąć w folię aluminiową i zostawić na noc w lodówce. Rozgrzać tłuszcz, boczek zrumienić ze wszystkich stron i zmniejszyć ogień. Podlać boczek wodą (zimną). Dusić około 2,5h pod przykryciem. Wyparowany sos uzupełniac wodą aby rolada się nie przypalała. Podawać na zimno, w plastrach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 20.02.2012 19:46
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak