Sposób przygotowania

Ryż i dobrze opłukaną soczewicę ugotuj w osobnych garnach (nie przegotuj, wystarczy 15 minut), przelej zimną wodą, odcedź i wymieszaj z miętą, oliwą i octem. Przypraw solą oraz pieprzem. Pomidory umyj, odkrój górną część i delikatnie wydrąż miąższ ( zostaw go do sałatki albo pomidorowego sosu). Napełnij owoce ryżem z soczewicą. Każdy pomidor owiń folią aluminiową, piecz na średnim grillu ok. 15 minut ( skórka pomidora powinna z łatwością odchodzić). Podawaj z gęstym jogurtem lub jako dodatek do dań mięsnych.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    nigdy nie jadłam takich rzeczy, muszę spróbować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ojjj, bedzie fajnie smakować!
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    prosty przepis, a jakże smaczny i wykwintny :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !