Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żurek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurek 1 torebka
słonina 5 dag
mleko 1/2 szklanka
sól 1 szczypta
czosnek 2 ząbki
boczek wędzony 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: żurek

Żurek przygotować według przepisu na torebce. Rozprowadzić zimną wodą. Gotować, słoninę stopić, pokroić kiełbasę w cienkie plasterki. Ząbki czosnku zetrzeć z solą. Razem ze słoniną i kiełbasą dodać do zupy.
Mleko wymieszać z mąką, doprawić gotującą się zupę. Podawać z ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola1512 17.03.2011 09:10
uwielbiam żurek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak