Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jaja 1 szt
mąka ziemniaczana 3 łyżki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie

Ziemniaki obrać ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić i przepuścić przez praskę. Dodać jajko i mąkę zagnieść. Formować kluseczki i robić wgłębienie w środku. Gotować około 5 minut w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 25.02.2011 16:56
dołek koniecznie...inaczej to jakoś jakby nie śląskie a tak w ogóle to dawno nie robiłam i ten przepis przypomniał mi, że czas zrobić :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak