Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasiczki Kapuśniak

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 50 dag
ziemniaki 8 szt
boczek wędzony 30 dag
ogon wieprzowy 1 szt
cebula 1 szt
ziele angielskie 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
czosnek 1 zabek
włoszczyzna
przecier pomidorowy 2 łyzeczki
kiełbasa zwyczajna 1 laska
marchew 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kasiczki Kapuśniak

na boczku i ogonie ugotowac bulion wraz z zielem,lisciem laurowym,czosnkiem i wloszczyzna.kapuste kiszona wycisnac i pokroic.marchewke zetrzec.ziemniaki i kiełbase pokroic w gruba kostke.cebule pokroic w mała kostke.gdy bulion jest juz gotowy,wyciagamy plywajace w nim warzywa i wrzucamy pokrojone wczesniej ziemniaki.gdy beda na wpol miekie dodajemy kapuste.gotujemy na małym ogniu.wyciagamy boczek i korimy w kostke.wrzucamy go razem z kiełbasa na patelnie i podsmazamy.taki wrzucamy do garnka.robimy zasmazke z maki i łyzki przecieru pomidorowego.dodajemy.smazymy cbule na złoty kolor i na koniec wlewamy ja do zupu.gotujemy do pierwszej bableki...smacznego ;D

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta31 14.10.2011 23:19
pycha
iwona332 19.12.2010 01:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak