Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta zasmażana ze skwarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
słonina 250 gram
cebula biała 1
sól do smaku
cukier do smaku
koperek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta zasmażana ze skwarkami

Kapustę białą poszatkuj drobno, zalej wodą, dodaj kilka ziaren pieprzu oraz parę liści laurowych i gotuj około 20 minut. Słoninę pokrój w kosteczkę i stop ją na patelni. Cebulę białą posiekaj i dodaj do ugotowanej kapusty, dodaj też sól i pieprz do smaku oraz 1 łyżeczkę cukru. Całość wymieszaj ze skwarkami i duś jeszcze co najmniej 15 minut. Przed podaniem dodaj posiekany koperek.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak