Sposób przygotowania

Pieczarki obierz i pokrój w plasterki o grubości około 0,5 centymetra. Każdy kawałek zaburz w rozbełtanym jajku i bułce tartej smaż na rozgrzanym oleju. Poczekaj, aż pieczarki wystygną. Cebulę pokrój na talarki. Aby przygotować zalewę, zagotuj wodę z octem w stosunku 3:1 (woda:ocet). W słoikach ułóż panierowane pieczarki, dodaj cebulę i całość zalej wodą z octem. Słoiki zakręć szczelnie i odstaw w ciemnie i chłodne miejsce.

Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    przyznam, że nie jadłam marynowanych PANIEROWANYCH pieczarek...ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    przyznam, że nie jadłam marynowanych PANIEROWANYCH pieczarek...ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !