Sposób przygotowania

Umyte i osuszone mięso ułóż w szerokim naczyniu. Z miodu, sosu sojowego, octu z białego wina i oleju przygotuj marynatę. Dodaj do niej drobno posiekane zioła: natkę, tymianek i oregano. Przypraw solą i pieprzem. Mięso polej marynatą, odstaw na 2 godziny. Z soku z cytryny, pozostałych ziół i oliwy przygotuj sos winegret. Dokładnie wymieszaj z sałatą. Mięso piecz na średnio rozgrzanym ruszcie po 5 minut z każdej strony, podawaj z sałatą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Uwielbiam karkóweczkę :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    ja też ją bardzo lubię!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo fajna marynata ... aż ślinka cieknie na takie mięsko ...
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !