Sposób przygotowania

Ryż ugotować, nie solić. Odparować całą wodę i zostawić do ostygnięcia a następnie zmiksować z mlekiem. Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę, proszek i cynamon. Wymieszać Na końcu dodać zmiksowany ryż i dobrze połączyć składniki. Dużą łyżką kłaść porcje ciasta na gorący tłuszcz i piec z obu stron do zarumienienia. Podawać z ulubionymi dodatkami: bita śmietana, cukier puder, sosy, dżem.
Smacznego!!!

--> Porcja na około 20 racuszków

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Smaczniutkie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    robiłam podobne:) smaczne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    zapowiada się smacznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !