Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki po podlasku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 kg
mąka 5 dag
jajko 1 sztuka
smalec 10 dag
proszek do pieczenia szczypta
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki po podlasku

Obrać marchew, umyć i zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Wbić jajko, dodać mąkę, szczyptę proszku do pieczenia, sól i zagnieść ciasto. Z ciasta formować okrągłe lub owalne placuszki i smażyć na smalcu do zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 13.06.2012 21:06
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak