Sposób przygotowania

Fetę pokroić na małe kosteczki, dac na meiseczke, posypać drobno posiekanym czosnkiem,ziołami, chili, zalać oliwą i odstawić do lodówki na noc lub na min 2 h. Mozna uzyc wczesniej zamarynowanej fety. Pasta: czosnek - kilka ząbków przecisnac przez praske, rozrobic z sola i wlac 1-2 łyzki oliwy z olwek. Wymieszac. Odstawic na noc do lódowki lub min 2 h. Piersi podzielić, przekroic na płaty, rozbić, posypać pieprzem, posmarowac pastą z czosnku i pastą paprykowa z tubki. Na każdym płacie piersi kładziemy 3-4 kostki fety lekko osączonej z oliwy, paski papryki marynowanej, zwijamy w roladę. Obtaczamy w jajku, następnie w płatkach kukurydzianych wymieszanych z bułką tartą. Smażymy na rumiano na gorącym oleju. Podajemy z sałatą grecka i kawałkami marynowanej fety. Pyszne. Córka zjadła 2.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    świetny pomysł, do wypróbowania :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    w takiej wersji jeszcze nie widziałam roladek
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Świetny pomysł!
  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Lubię fetę! Do wypróbowania!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszne:)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    znowu super jedzonko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !