Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z marynowaną fetą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podwojna pierś
świezo zmielony pieprz
1/2 kostki fety
2 ząbki czosnku
1/3 łyzeczki chilli
węgierska pasta paprykowa
jajko
pasta z czosnku soli pieprzu i oliwy z oliwek
papryka marynowana kilka plasterków
płatki kukurydziane 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z marynowaną fetą

Fetę pokroić na małe kosteczki, dac na meiseczke, posypać drobno posiekanym czosnkiem,ziołami, chili, zalać oliwą i odstawić do lodówki na noc lub na min 2 h. Mozna uzyc wczesniej zamarynowanej fety. Pasta: czosnek - kilka ząbków przecisnac przez praske, rozrobic z sola i wlac 1-2 łyzki oliwy z olwek. Wymieszac. Odstawic na noc do lódowki lub min 2 h. Piersi podzielić, przekroic na płaty, rozbić, posypać pieprzem, posmarowac pastą z czosnku i pastą paprykowa z tubki. Na każdym płacie piersi kładziemy 3-4 kostki fety lekko osączonej z oliwy, paski papryki marynowanej, zwijamy w roladę. Obtaczamy w jajku, następnie w płatkach kukurydzianych wymieszanych z bułką tartą. Smażymy na rumiano na gorącym oleju. Podajemy z sałatą grecka i kawałkami marynowanej fety. Pyszne. Córka zjadła 2.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 04.02.2011 00:58
znowu super jedzonko
ilka_86 21.01.2011 21:05
pyszne:)
Henryka2 14.01.2011 17:59
Lubię fetę! Do wypróbowania!
wedith1 11.11.2010 11:56
Świetny pomysł!
iwona332 17.09.2010 23:47
super
Jolanta40 04.09.2010 10:37
w takiej wersji jeszcze nie widziałam roladek
SmacznaPyza 20.08.2010 10:21
świetny pomysł, do wypróbowania :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak