Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta z żurawinami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona kilka
żurawina 20 dag
sól łyżeczek 5

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta z żurawinami

Kapustę oczyścić z zewnętrznych liści, opłukać dokładnie i drobno poszatkować. Żurawiny umyć. Kapustę posolić, delikatnie ugnieść i układać w wyparzonych słoikach warstwami na przemian z owocami żurawiny. Słoiki przykryć i odstawić na około 3 dni w ciepłe miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 08.10.2011 15:37
ciekawa jestem jak smakuje, fajne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak