Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w mleku. Mięso połączyć z odciśniętą bułką i serem. Wbić jajko i dodać przyprawy. Z mięsnej masy formować kulki, obtoczyć je w bułce tartej i usmażyć na oleju.
Pieczarki i cebulę pokroić. W rondlu podsmażyć cebulę i pieczarki, dodać bulion i doprawić. Do rondelka dodać usmażone pulpety. Przykryć i dusić na małym ogniu ok 10 minut. Pod koniec do rondelka wlać śmietankę wymieszaną z mąką. Mieszając, podgrzewać, aż sos zgęstnieje, doprawić.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    wspaniałe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    coś innego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !