Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto francuskie z serem czosnkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
jajko 2 szt
czosnek 2 zabki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku
twaróg 25 dag
jogurt naturalny 1 lyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie z serem czosnkowym

Ser przemleć w maszynce, włożyć do miski, dodać 1 jajko, jogurt, roztarty z solą czosnek, mąkę ziemniaczaną. Przyprawić do smaku. Ciasto rozwinąć, posmarować masą serową i zwinąć w rulon. Następnie pokroić na porcje o szer 2 cm. Ułożyć na przygotowanej blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 25 minut w temp 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 21.04.2013 10:58
bardzo smaczne
IlonaAlbertos 01.03.2013 22:33
Pysznie i aromatycznie.
Seba 04.10.2012 09:43
extra
olkaaa 03.10.2012 11:54
bardzo mi się podoba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak