Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Błotna rybka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z morskiej ryby 40 dkg
musztarda 2-3 łyżki
śmietana 2-3 łyżki
mąka pszenna 1 łyżeczka
sok z cytryny
estragon
sól
pieprz
rosół warzywny 1 (z kostki)

Przepis i sposób przygotowania na: Błotna rybka

Rybę skropić sokiem z cytryny, natrzeć pieprzem, solą, estragonem i obrumienić na tłuszczu. Rosół z kostki zagotować, musztardę wymieszać ze smietaną i mąką, dodać do rosołu i posgrzewać mieszając aż sos zgęstnieje nie dopuszczając do wrzenia. Rybę polać sosem, wstawić na 10 minut do rozgrzanego piekarnika. Posypać zieleniną przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak