Sposób przygotowania

W kubku rozbijamy jajko z dodatkiem mleka, doprawić solą, pieprzem. Bardzo mocno rozgrzać patelnię i roztopić na niej masło. Gdy masło zacznie skwierczeć, wlać jajka równomiernie na całą patelnię. Po minucie, gdy powierzchnia omletu przestanie być płynna, ale będzie jeszcze lekko lepka, a spód będzie ładnie przyrumieniony, omlet jest gotowy. W trakcie smażenia poruszać patelnią, aby omlet nie przywarł, ewentualnie podhaczyć nożem. Omlet zsunąć na talerz i nadziać czym kto lubi. Np szpinakiem, groszkiem, papryka.

Komentarze

  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Na moją dietkę zrobię sobie taki omlecik.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    ciekawy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !