Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Letnie minestrone

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidorki koktajlowe 200 gram
cukinia 1 sztuka
oliwa 2 łyżki
makaron średniej wielkości 150 gram
posiekana natka 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
rosół warzywny 2 litry
fasola 200 mamut
cebula czerwona 5-6 sztuk
papryka czerwona 2 sztuki
parmezan 2 starty

Przepis i sposób przygotowania na: Letnie minestrone

Umyte warzywa pokrój: papryki w paski, fasolę na kawałki, pomidorki na połówki, cukinię w cienkie paski. Małe cebulki zostaw w całości (jeśli są większe pokrój na ćwiartki). W garnku rozgrzej oliwę, podsmaż paprykę, fasolę i cebulki, zalej bulionem. Gotuj przez 20 minut. Dodaj pomidorki, cukinię i makaron. Gotuj przez 15 minut, przypraw solą i pieprzem. Tuż przed podaniem wymieszaj z natką i posyp starym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 16.03.2011 22:28
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak