Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupka pomidorowa z czostnkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 250 g
mięsko z kością 250 g
marchewka 2 szt.
por
koperek
smietana 18% 200 ml
cukier do smaku
pieprz do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
woda 2,5 litra
makaron grube wstążki

Przepis i sposób przygotowania na: zupka pomidorowa z czostnkiem

Umyte mięsko złożyć do garnka z wodą i zagotować. Gotować pod przykryciem około 25 minut na małym ogniu. Następnie dodać posiekaną wcześniej marchewkę, pora. Gotować przez 25 minut aż wszystko będzie miękkie. Do całości wywarowej dodać koncentrat pomidorowy oraz śmietanę i przyprawy. Posypać pietruszką lub koperkiem. Podawać z wcześniej ugotowanym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 20.03.2011 22:44
przepadam za pomidorowa
Ania67 03.03.2011 22:52
Pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak