Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa zbójeckapa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 2
cebula 2
filet z kurczaka 1
przecier pomidorowy 2 łyżki
ziemniaki 3 sztuki
koperek
masło 5 łyżek
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
śmietana 18 proc 1 szkl
mąka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa zbójeckapa

kostkę bulionową wrzucamy do garnka z wodą.papryki,cebulę i ziemniaki kroimy w kostkę,filet w paski.paprykę z cebulą rumienimy na maśle,wkładamy do wywaru.dodajemy ziemniaki i mięso.pod koniec gotowania wlewamy przecier.śmietanę mieszamy z mąką i dodajemy do zupy.przyprawiamy.posypujemy koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 22.03.2011 19:20
powinna być smaczna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak