Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CHRUST

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dag
żółtko jajek 3 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
śmietana 3 łyżki
smalec 2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: CHRUST

Wszytskie składniki połączyć ze sobą i wyrobić ciasto. Następnie cienko rozwałkować. Wycinać długie paski, na środku naciąć na około 2,5-3 cm następnie przełożyć jeden koniec ciasta. Wrzucać na rogrzany smalec, smażyć na złoty kolor z obu stron. Następnie odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych i posypać cukrem pudrem. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 28.02.2011 18:15
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak