Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś gotowany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1
cebula 1
ocet winny 2łyżeczki
woda 1 1|2
sól 1łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś gotowany

Łososia opłukać,posolić.Pokroić marchew i cebulę w drobną kostkę,ułożyć na dnie naczynia do ogrzewania,na to plastry łososia,dolać wodę z octem.Przykryć naczynie.Ogrzewać na dużej mocy przez10min.Z niewielkiej części wywaru można przygotować biały sos i polać nim rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 25.02.2011 12:16
ciekawy sposób na łososia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak