Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z selera

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeniowy 1 sztuka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 30 gram
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z selera

Seler obieramy, myjemy i kroimy na plastry o grubości 1 cm, nie więcej! Grubsze plastry nie zmiękną wystarczająco podczas smażenia. Następnie moczymy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Kładziemy na patelnię na gorący olej i smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy z ziemniakami i surówką, np. taką:
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/90365/pekinka-z-ogorkiem.html

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

indi 10.07.2011 22:22
wyglądają apetycznie, mam nadzieję, że też tak smakują
adam1f 06.07.2011 01:15
fajne
m1monika 21.03.2011 20:05
ciekawy przepis
Anna169Hosz 02.03.2011 20:57
Muszę kiedyś spróbować.
krzyniu1984 26.02.2011 13:10
fajne, nigdy ich nie jadłem ale wyglądają super!
suzana 25.02.2011 11:52
super, ciekawe jak to smakuje:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak