Sposób przygotowania

Plastry schabu cieniutko rozbijamy.Solimy i posypujemy pieprzem.Na każdy kawałek układamy po plastrze szynki i sera,smarujemy ser cienką warstwą masła.Na brzegu kładziemy kawałek ogórka( ja dzielę średniej wielkości ogórka na cztery części).Zwijamy jak roladkę.Przekłuwamy wykałaczkami. Panierujemy i obsmażamy na niewielkim ogniu na złoto z każdej strony.Przekładamy do garnka.

Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła.Wsypujemy łyżkę mąki i podgrzewamy aż mąka zbrązowieje.Wlewamy powoli wywar i ciągle mieszamy aż sos będzie gładki i nie za gęsty.Tak przygotowany wlewamy do mięsa i dusimy pod przykryciem około 15-20 minut.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    uwielbiam roladki schabowe:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    pysznie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Bardzo apetyczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    muszą być pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !