Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki schabowe z szynką i serem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser ementaler 4 plastry
szynka gotowana 4 plastry
masło 2 łyżeczki
ogórek konserwowy 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 1 łyżki
bulion drobiowy 1,5 szklanki
schab 4 (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: roladki schabowe z szynką i serem

Plastry schabu cieniutko rozbijamy.Solimy i posypujemy pieprzem.Na każdy kawałek układamy po plastrze szynki i sera,smarujemy ser cienką warstwą masła.Na brzegu kładziemy kawałek ogórka( ja dzielę średniej wielkości ogórka na cztery części).Zwijamy jak roladkę.Przekłuwamy wykałaczkami. Panierujemy i obsmażamy na niewielkim ogniu na złoto z każdej strony.Przekładamy do garnka.

Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła.Wsypujemy łyżkę mąki i podgrzewamy aż mąka zbrązowieje.Wlewamy powoli wywar i ciągle mieszamy aż sos będzie gładki i nie za gęsty.Tak przygotowany wlewamy do mięsa i dusimy pod przykryciem około 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 04.01.2012 23:17
smaczne
agata1722
agata1722 04.01.2012 23:17
smaczne
agata1722
agata1722 04.01.2012 23:17
smaczne
agata1722
agata1722 04.01.2012 23:17
smaczne
Edyta38 16.07.2011 23:34
pycha
rzenia15 05.04.2011 20:46
muszą być pyszne
cukiereczek 28.02.2011 11:16
Bardzo apetyczne
suzana 25.02.2011 11:54
pysznie wyglądają
pawel6 25.02.2011 11:43
uwielbiam roladki schabowe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak