Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola szparagowa z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa zielona 30 dag
Fasolka szparagowa żółta 30 dag
pieczarki 20 dag
czosnek 2 ząbki
cukier
sól
olej
sok z cytryny
kiełki 15 (fasoli)

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola szparagowa z pieczarkami

Strączki fasoli gotujemy, następnie osączamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Pieczarki gotujemy a następnie kroimy na małe kawałki, w kosteczkę lub plasterki.
Czosnek miażdżymy i mieszamy z 2 łyżkami oleju, pieprzem, solą, szczyptą cukru i sokiem z cytryny.
Pieczarki mieszamy z fasolą, polewamy przygotowanym sosem i podajemy z ugotowanym ryżem. Pycha.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 30.11.2011 22:17
to coś dla mnie -rewelacja
Magdalena1110 04.10.2011 13:17
tak jeszcze nie robiłam
Magdalena1110 04.10.2011 13:17
tak jeszcze nie robiłam
bernadetta2 02.08.2011 14:53
smaczna
ewelina63 19.03.2011 13:14
super
anja3107 17.03.2011 10:57
uwielbiam fasolkę szparagową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak