Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kulki ziemniaczane z miesnym farszem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ugotowane ziemniaki 1,5 kg
mąka ziemniaczana . .
jajko 1 sztuka
ugotowani i zmielone mięso 2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula podsmażona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: kulki ziemniaczane z miesnym farszem

Ugotowane ziemniaki mielimy lub przepuszczamy przez praskę.Ugniatamy w misce i rowno rozkładamy,dzielimy na cztery częsci,jedną wyjnujemy i w to miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczana.Dodajemy pozostałe ziemniaki i jajko,sól.Łączymy i formujemy kulę.Mięso,które zostało zmielone wraz z surowa cebulką doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Odrywamy kawałki ciasta i lekko rozpłaszczamy w kazdeym robimy małe głębienie i nakładamy po porcji farszu.Zlepiamy brzegi i formujemy pyzy.

Wkładamy kolejno do gotujacej się wody,zmniejszamy ogień i gotujemy około 5 minut od chwili wypłynięcia pyzy na wierzch.Podajemy na gorąco polałam podsmażona cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 28.02.2011 11:17
Super
agnieszka137 25.02.2011 17:10
apetyczne
suzana 25.02.2011 11:54
super wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak