Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogromny pieróg z ciasta francuskiego

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
plasterki szynki pokrojonej w paseczki
keczup lub gęsta pasta pomidorowa
udko wędzone z kurczaka
pomidor
kilka pieczarek
jajko
oregano
bazylia
papryka czerwona (pokrojona w paski)

Przepis i sposób przygotowania na: Ogromny pieróg z ciasta francuskiego

Pomysł i wykonanie mojej córki. To efekt gdy dzieci sie nudzą sie w deszcz.

Piekarnik na 180st. Płat ciasta układamy na papierze do pieczenia. Ciasto smarujemy keczupem lub psta pomdorowa , posypujemy oregano. Na połowei ciasta układamy kawałki szynki, papryki, plasterki pieczarek, kawałki pokrojonego drobno kurczaka, plasterki pomodora i posypujemy wszystko serem, oregano i bazylia. Przykrywamy szczelnie druga strona ciasta i zawijamy brzegi jak na pierogi . Smarujemy ciasto rozklóconym jajkiem z wierzchu i sypiemy oregano. Pieczemy w piekarniku do zrumienienia ok 20-25 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 05.03.2012 21:00
ciekawe
Sarenka 10.12.2011 18:46
Ale fajny!
SmacznaPyza 19.08.2010 09:36
muszę zrobić z francuskiego bo do tej pory zawsze robiłam z drożdżowego...
wedith1 18.08.2010 10:32
Super!!!! Bardzo apetyczny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak