Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szynka pieczona

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 1|2 kg
cebula 4 szt.
czosnek 5 ząbki
jabłka 2 szt.
oliwa 4 łyżki
ocet balsamiczny 2 łyzki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
rozmaryn 1 łyżeczki
lubczyk 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczki
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: szynka pieczona

Mięso skrapiamy octem,oliwą,nienaszpikowany ząbkami czosnku i odstawiamy na 2 godz do lodówki,następnie po wyjęciu jeszcze raz polewamy oliwą obsypujemy ziołami,wkładamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego.Cebulę i jabłka kroimy w plastry i obkładamy nimi mięso,naczynie przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni,pieczemy około 2 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak