Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie na gorąco

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg.
płaty śledziowe 2
cebula 2
masło 15 dag
śmietana 250 ml
żółtko jajek 2
sól
pieprz
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie na gorąco

śledzie pokroić w kostkę.cebulę oraz ziemniaki obrać i pokroić w plasterki.naczynie do zapiekania wysmarować łyżką masła ułożyć w nim cebulę.pózniej śledzie.wsypać kilka ziaren ziela.ziemniaki posypać solą,pieprzem i kawałkami masła a następnie przełożyć do naczynia.śmietanę wymieszać z żółtkami i tak powstałym sosem zalać zapiekankę.piec ok.80min. podawać z zieloną sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak