Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik przekładany

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
cukier 1 szklanka
miód 1/4 szklanki
jaja 3 sztuki
śmietana 1 szklanka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 sztuka
wiórki kokosowe w/g uznania
powidła śliwkowe 1-2 słoik
olej 1 łyżka
polewa czekoladowa 1 sztuka
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik przekładany

Cukier z miodem zagotować około 4 min, nastepnie do ostudzonego dodać śmietanę, utarte jaja, cały czas mieszamy. Stopniowo dosypujemy mąkę, cały czas mieszamy drewnianą łyżką, następnie dodajemy olej, przyprawę do piernika i sodę oczyszczoną. Wszytsko dokładnie jeszcze mieszamy kilka minut. Piec w nagrzanym piekarniku ( 180 stopni) około 1-1,5. Ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Gdy pierknik bedzie gotowy i ostudzony przekroić na pół i przełozyć powidłem. Polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 29.07.2012 09:53
apetycznie wygląda
Elżbieta17 11.03.2011 10:11
Pyszny taki piernik:)
MAR3STA 28.02.2011 18:14
juz czuję ten zapach;)
Emilia22 25.02.2011 15:28
jaki apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak