Sposób przygotowania

Cukier z miodem zagotować około 4 min, nastepnie do ostudzonego dodać śmietanę, utarte jaja, cały czas mieszamy. Stopniowo dosypujemy mąkę, cały czas mieszamy drewnianą łyżką, następnie dodajemy olej, przyprawę do piernika i sodę oczyszczoną. Wszytsko dokładnie jeszcze mieszamy kilka minut. Piec w nagrzanym piekarniku ( 180 stopni) około 1-1,5. Ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Gdy pierknik bedzie gotowy i ostudzony przekroić na pół i przełozyć powidłem. Polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    jaki apetyczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    juz czuję ten zapach;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Pyszny taki piernik:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    apetycznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !