Sposób przygotowania

Do garnka wlać 3 litry wody i wrzucić dwie skórki ze słoniny. Zagotować. Do wrzątku wrzucić wypłukaną kaszę, posolić, dodać ziele angielskie i gotować pól godziny.
Po tym czasie dołożyć posiekane pory, pokrojoną w plasterki marchewkę i gotować jeszcze około 40 minut. Doprawić solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i przyprawą do zup typu maggi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    apetyczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    bardzo lubię krupnik, dlatego też z miłą chęcią wypróruję twoja wersję;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    smak rewelacyjny,,
  • 0
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aneta2604

    wygląda smakowicie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    smaczna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !