Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z białej czekolady- Bałwanek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 200 g
śmietana 30% 200 ml
cukier puder 3 łyżki
wiórki kokosowe 200 g
masło 50 g
czekolada biała 150 g
śliwki suszone 4 szt
cynamon 1 szt
Goździki całe Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z białej czekolady- Bałwanek

Ciasto francuskie upiec wystudzić. Na ciasto nałożyć gruba warstwę ubitej z cukrem śmietany. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej dodać masło i dwie łyżki ubitej śmietany, dosypać kokosowe wiórki i utoczyć kule mniej więcej o średnicy 4- 5 cm. Na ubitej śmietanie układać kule na sobie jedna na drugiej tworząc bałwanki. Z goździków zrobić oczy i guziki, z cynamonu ręce a z suszonej śliwki wyciąć kapelusz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 10.04.2013 11:00
fajny ten bałwanek :-)
Grażyna13 28.08.2012 09:49
Piękny i smaczny :)
Mati13 01.07.2012 20:04
bardzo ładny deser
Adamorek 04.05.2012 12:33
super dla dzieci
Mati13 13.03.2012 21:59
świetny!
Olaa 17.01.2012 13:35
fajny pomysł
Ewelina38 02.09.2011 22:17
rewelacyjny pomysł i piękne wykonanie
krzyniu1984 25.02.2011 08:46
świetny jest! ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak