Sposób przygotowania

Filet umyj, włóż do garnka, zalej dwoma litrami wody, zagotuj. Zbierz szumowiny, wrzuć obraną włoszczyznę i kawałek imbiru, dodaj nasiona kolendry, posól. Gotuj rosół na wolnym ogniu przez 1 godzinę i 15 minut. Z zupy wyjmij mięso, pokrój. Włoszczyznę i imbir usuń (możesz zostawić marchewkę i seler), osobno ugotuj ryż. Wlej do rosołu mleko kokosowe, wrzuć pokrojone mięso i pokrojoną w cienkie plasterki (sparzoną) limonkę. Przypraw słodką papryką, podgrzej. Podawaj z ryżem i kolendrą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    swietne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !