Sposób przygotowania

Rabarbar należy umyś i obraćz włókien. Pokroić na drobne (ok. 0,5 cm) kawałeczki. Białka ubić mikserem na sztywną pianę. Dodać cukier, szczyptę soli, oraz po jednym żółtku i dalej ubijać. Przesiać i wsypać mąkę. Mieszać wszystkoe delikatnie łyżką. Dodać śmietankę i dalej mieszać.
Położyć ciasto na rozgrzany olej za pomocą łyżki. Lekko wcisnąć w każdy placuszek kilka cząstek rabarbaru. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Posypać cukrem pudrem

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Zrobiłam ,dzieciom bardzo smakowały
  • 2
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    musze wyprobowac
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    Muszą byc pyszne.
  • -1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    super placuszki :)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Bardzo mi się podobają te placuszki
  • 5
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    wyszły bardzo puszyste
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    musze spróbować uwielbiam placki
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    robię takie tylko z jabłkami :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    wyglądają apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Robulam je, sa pyszne z duza iloscia cukru pudru. Wyjatkowow puszyste placki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    pycha
  • 0
    dsc_0486
    Opublikowano

    slodkieniebo

    Robię podobne tylko z jabłkami :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    puszyste i smaczne
  • 0
    kg
    Opublikowano

    Kolorowy Garnek

    Ymmn mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !