Sposób przygotowania

winogrona przeciąć na pól i usunąć z nich pestki, z gruszek i jabłek usunąć gniazda oraz pestki i pokroić na plasterki, truskawki przekroić na pół, porzeczki obrać z szypułek, wszystkie owoce posypać cukrem polać koniakiem, przykryć i odstawić na ok godziny. Przygotować sos ucierając żółtka z odrobiną cukru na kremową masę, miseczkę z żółtkami włożyć do drugiej miseczki z gorącą wodą i ubijać do piany dolewając stopniowo sok jabłkowy ciepły sos wlać do sosjerki i podawać do owocowej sałatki.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    ciekawy pomysł
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fantastyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Ciekawy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !