Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z dorsza z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
pieczarki 30 dag
jajko 1 szt
mąka 1/2 szkl
masło 3 łyżki
olej 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
filet z dorsza 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z dorsza z pieczarkami

Filety z dorsza pokroić na porcje, oprószyć przyprawą do ryb, solą i pieprzem. Obtaczać z mące, zanurzać w roztrzepanym jajku i oprószyć bułką tartą. Smażyć z obu stron na rozgrzanym maśle z olejem. Upieczony filety odłożyć. Do tłuszczu włożyć posiekaną cebulę, zeszklić, dodać pokrojone w plasterki pieczarki i dusić około 10 minut. Przyprawić do smaku. Połowę pieczarek włożyć do naczynia żaroodpornego, ułożyć usmażone filety, na wierzch wyłożyć resztę pieczarek. Skropić odrobiną wody, włożyć do piekarnika i zapiekać przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 03.05.2012 14:44
super
Monika193
Monika193 23.09.2011 10:01
fajny pomysł
mirosława4 25.02.2011 21:26
pomysłowe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak