Sposób przygotowania

Mąkę przesiać do miski. Dodać szczyptę soli, szczyptę cukru, jajka i drożdże rozrobione w śmietanie. Wyrobić. Dodać rozpuszczone masło, cebulę przeciśniętą przez praskę i ponownie starannie wyrobić. Ciasto przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia.

Z ciasta drożdżowego formułować podłużne paluchy, obtoczyć w sezamie i ponacinać na wierzchu. Wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 200 stopni na około 5 minut.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Cebulka:))
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    cichor

    uwielbiam!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    super pomysł!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    na pewno by mi smakowały
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    o takie bym spróbował
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    pyszne, uwielbiam takie pieczywo
  • 0
    original
    Opublikowano

    wiola333

    bardzo smaczny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !