Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z rabarbarem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 2 łodygi
mleko 1 szkl
cukier waniliowy
cukier 3 łyz.ki
szczypta soli
jajko 2 szt
mąka 1 i 1/2 szkl
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z rabarbarem

Wymieszac make, cukier, sol, dodac mleko, lekko i olejek. Dobrze wymieszac na gladka mase i zostawic aby odpoczelo, przynajmniej 30 minut.

Rabarbar umyć, obrać pokroić na plasterki. Zasypałam łyżka cukru pudru zeby osłodzic to warzywo. Do ciasta dodać rabarbar. Wykładac łyżka na rozgrzany tłuszcz. Smażyć, aż staną się złote z obu stron. Podawać posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 20.02.2012 19:37
i ja je uwielbiam
Sarenka 01.02.2011 21:45
Fajny sposób na wykorzystanie rabarbaru w sezonie :)
Agnieszka140 01.02.2011 13:57
muszę wypróbować lubię rabarbar :)
SmacznaPyza 18.08.2010 09:40
u nas placuszki goszczą bardzo często bo moje smoki je uwielbiają :-)
elwal
elwal 31.07.2010 10:11
Lubię :)))
Ewa104 21.07.2010 15:34
Świetne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak