Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niecejska sałatka z pomidorami i tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
fasola szparagowa 370 g
sos do sałatek 1 sztuka
jaja 6 sztuk
pomidory 500 g
oliwki czarne 100 g
tuńczyk 400 (z puszki)

Przepis i sposób przygotowania na: Niecejska sałatka z pomidorami i tuńczykiem

Ziemniaki opłukać pod wodą ,obrać i ugotować.
w Tym czasie należy sporządzić sos zgodnie z przepisem z tyłu na opakowaniu.
I poobcinać ze szparagów końcówki i je ugotować do miękkości około 5-6min.
W tym czasie także gotujemy jajka na twardo we wrzątku gotują się około 6-7min.
Tuńczyka należy odcedzić od oliwy,oleju,soku własnego obojętne z czym jest i rozgnieść go widelcem tak żeby były go malutkie kawałeczki.
Obrać i pokroić pomidory.
Wymieszać tak wszystko przyrządzone i zalać sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak