Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pączki kartoflane z kiełbasą lub mięsem gotowanym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kartofle 1 kg
jajko 3 szt.
śmietana 1/2 szkl.
margaryna 1/5 kostki
cebula 2 szt.
mąka 2/3 szkl.
sól, pieprz do smaku
olej 1/2 szklanka
kiełbasa zwyczajna 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: pączki kartoflane z kiełbasą lub mięsem gotowanym

Kartofle ugotować w łupinach, obrać, zmielić, wymieszać z margaryną, dodać żółtka z 3 jajek, drobno posiekaną cebulę, śmietanę i mąkę. Wyrobić ciasto. Ubić pianę z i dodać do ciasta wraz z 20 dag kiełbasy zwyczajnej lub mięsa gotowanego (drobno pokroić). Dokładnie wyrobić. Smażyć na rozgrzanym oleju na patelni- dołkownicy. Podawać z dipami lub ostrymi sosami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bejciu24 24.02.2011 22:17
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak