Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z ryb

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płocie 1 kg
karp 1,5 kg
włoszczyzna
cebula 3 sztuki
ziele angielskie 4 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
białe wino 125 ml
natka pietruszki 2 łyżki
koper świeży 2 łyżki
cytryna 1/2 sztuki
pieprz
sól do smaku
parmezan starty 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z ryb

Ryby płocie czyścimy i myjemy .Włoszczyznę myjemy ,kroimy ,cebule obieramy i razem z rybami wkładamy do garnka. Zalewamy 2 l wody i dodajemy przyprawy .Gotujemy około 50 minut na małym ogniu pod przykryciem. Filety z ryb kroimy na małe porcje ,wyjmujemy ości i wkładamy do odcedzonego wywaru .Gotujemy 15 -20 minut .Wlewamy wino ,pokrojona natkę pietruszki i koper. Doprawiamy sola i pieprzem .Dodajemy pokrojoną w pół plasterki cytrynę .Przed podaniem posypujemy startym parmezanem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 07.01.2014 14:18
fajna zupka
Ada-Gaba 01.10.2013 11:00
nigdy takiej jeszcze nie robiłam
Grażyna13 07.04.2013 19:20
Super, fajny przepis :)
romanrafal
romanrafal 26.01.2013 09:14
poproszę jedną porcję,musi być bardzo dobra
misia53 24.10.2012 15:43
z zazdrością patrzę na zupki rybne , bo ja nie umiem takich gotować...
olkaaa 17.03.2012 18:02
super
iwa643 26.02.2011 07:34
pycha
IZABELA29 25.02.2011 16:45
można bez winka
ben-ka 25.02.2011 10:44
gotuję zupę rybną ale wina nie dodaję,ciekawy przepis:)
Ewelina45 25.02.2011 09:29
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak