Sposób przygotowania

Ryby płocie czyścimy i myjemy .Włoszczyznę myjemy ,kroimy ,cebule obieramy i razem z rybami wkładamy do garnka. Zalewamy 2 l wody i dodajemy przyprawy .Gotujemy około 50 minut na małym ogniu pod przykryciem. Filety z ryb kroimy na małe porcje ,wyjmujemy ości i wkładamy do odcedzonego wywaru .Gotujemy 15 -20 minut .Wlewamy wino ,pokrojona natkę pietruszki i koper. Doprawiamy sola i pieprzem .Dodajemy pokrojoną w pół plasterki cytrynę .Przed podaniem posypujemy startym parmezanem .

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Ewelina45

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    gotuję zupę rybną ale wina nie dodaję,ciekawy przepis:)
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    można bez winka
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    z zazdrością patrzę na zupki rybne , bo ja nie umiem takich gotować...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    poproszę jedną porcję,musi być bardzo dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super, fajny przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    nigdy takiej jeszcze nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !