Sposób przygotowania

Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w cienkie plasterki. Jabłka umyj, przekrój na pół, usuń gniazda nasienne, pokrój w półplasterki. Cebulę obierz, pokrój w krążki.
Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach. Śmietanę oprósz solą, pieprzem i gałką muszkatołową, wymieszaj.
Żaroodporne naczynie posmaruj masłem. Na dnie ułóż połowę ziemniaków, na nich jabłka i cebulę. Przykryj pozostałymi ziemniakami. Zalej śmietaną, posyp startym serem. Zapiekaj ok. 50 minut w temp. 190 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznego....
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    iza15

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mariusz17

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !